sivulogo.png

Videotykki + Laser. Mapping osa.1

Kymmeniä tunteja koodailua takana ja nyt on melko

kunnianhimoinen projekti valmiina odottelemassa julkistusta. Mitä saadaan, kun asemoidaan kaksi laseria omilla ohjausväylillään vastakkain, väliin erikoinen projektio screeni, taakse videotykki neljän pinnan kartoituksella ja äänitehosteet? Kaikki on valmiina odottelemassa seuraavaa kuvauspäivää. Visuaaleilla leikittely on tuttua makeway soundsin kokeiluissa, mutta halusin testata toimivuutta ja kohdata ongelmat kun soppaan lisätään laserprojektio.

Homma lähti liikenteeseen projektiopinnan hahmottelusta paperille ja sen valmistamisesta. Ensimmäiseksi kokeiluksi en halunnut liian taiteellista muotoa, vaan keskityin helppoihin muotoihin. Olihan kyseessä liittää yhteen video ja kaksi itsenäistä laseria aikakoodattuina. Kehys valmistui alle tunnissa sopivasti ylimääräisistä vaneririmoista ja kalustovarastolla melkein 10 vuotta pyörineistä laadukkaista valkokankaiden jämäpaloista.

Heti alkuun kohtasin ongelman. Visuaalien naputtelu livetilanteissa on helppoa, mutta kuinka teen tästä kokonaisuuden joka seuraa tarkasti ääntä ja on silti pinta-kartoitus? Turvauduin käyttämään perinteisen visuaaliohjelman sijaan Sony Vegas video-editoria ja yhdistelemällä visuaalisia raitoja, green screen tekniikkaa ja miljoona muuta asiaa, sain aikaiseksi tyylikkään videoraidan. Seuraavaksi sama temppu lasereille samaan ääniraitaan. Halusin käyttää kahta itsenäistä laseria, joista kumpikin toimii eri tilanteissa eri tavoin. Toinen on etuprojektiona ja on mäpätty pelkästään screenin reuna- ja tukimuotoihin. Takana olevan laserin on taas tarkoitus ampua projektioscreenin ohi luoden ympärille laajaa ilmaefektiä.


Kaikki on valmiina hiottuna ja testattuna. Palaillaan valmiin videopaljastuksen merkeissä myöhemmin!

1 katselukerta

Laserwaves © 2017-2020