sivulogo.png

Showtacle Moncha.lite DIY ILDA-BOX

Jokainen laseri tarvitsee oman ILDA ohjausväylänsä, jos niitä halutaan kontroloida itsenäisinä yksikköinään. Laserwaves luottaa omissa projekteissaan

pääsääntöisesi Showtaclen ohjelmistoihin ja ILDA DAC:eihin Pangolin tuotteiden ohella. Showtaclen ohjaus käyttää LAN / Ethernet väylää, joten a)  se on nopeampi ja vakaampi kuin USB ja b) ei tarvitse kantaa 100 metriä kallista ILDA kaapelia tapahtumapaikalle.


Tässä projektissa kasailen kätevän DIY (versio 1.0) ohjausboksin, jossa sisällä 3 ILDA korttia.

Tämän boksin ansiosta virta tulee yhdestä pisteestä kaikille ohjauskorteille ja kokonaisuus on paljon helpompi kuljettaa, kuin erilliset laitteet. Ohjauskoneelta tarvitsee nyt vetää vain LAN piuha lavalle, kytkeä se reitittimeen ja jakaa kanavat tarvittaville korteille.

Boksin takaosassa on normaalit ILDA / DB25 kytkennät lasereille.

Kortit voisi asentaa myös itse laserprojektoreiden sisään, mutta itse pidän enemmän siitä, että projektoreiden vaihto ja lukumäärän lisääminen onnistuu nopeasti tilanteiden mukaan.Boksi on rakennettu hyödyntäen vanhan digiboksin runkoa, joka on jo valmiiksi sopivan vakaarunkoinen ja kestävä.

Kuvassa sovittelua. Piirikortit on asennettu eristetyksi / kelluvaksi. 


Ensimmäisen kortin testi. Seuraavana suunnitelmissa rakentaa uudenlainen boksi, jossa mm. interlock turvakytkennät kiinteänä. 

0 katselukertaa

Laserwaves © 2017-2020