sivulogo.png

Moncha Visualizer


Pitkään tuli pähkäiltyä kahden ohjelmiston välillä. Käytänkö hieman ylihinnoiteltua ja yliarvostettua Pangolinia, sen kalliita lisäominaisuuksia ja epävakaata USB to ILDA mokkulaa vai.. Showtaclen valmistamaa kevyesti pyörivää Moncha ohjelmistoa. Kyllä! Laserwaves käyttää omissa projekteissaan ainoastaan Monchaa.

Olin pitkään aavistuksen pettynyt Monchaan, mutta alkaessani alkuvuodesta testailemaan ohjelman beta-versiota nykyisestä ohjelmistosta olin jo vähän vakuuttuneempi. Aikaisemmin käyttämäni betaversio sisälsi tuen ulkopuoliselle midi-kontrollerille, joka on live-tapahtumissa erittäin kätevä lisä. Nyt Monchan uusin versio sisältää lisää paljon paljon kaikkea hyödyllistä ja helppoa uutta ominaisuutta, joista suurimpana plussana on 3D ikkuna. Ohjelmistona Moncha on jo valmiiksi paljon käyttäjä ystävällisempi live-tapahtumissa kuin esimerkiksi quickshow. Muutamia juttuja joita voin nostaa korostaen esille ovat esimerkiksi:

3D Visualizer Nyt esiohjelmointi on entistä helpompaa. Näet miltä esityksesi näyttää ja pystyt myös vakuuttamaan asiakkaan helposti. Lasereiden asemointia pystyy helposti suunnittelemaan etukäteen ja omien kuvien lisääminen on mahdollista.

Laser split Yhden laseranimaation / scenen jakaminen kaikille projektoreille. Upea mahdollisuus esimerkiksi yhden ison aaltoefektin piirtoon, jota piirtää kaikki haluamasi projektorit omilla sektoreillaan.

Laser matrix

Erittäin kätevä ja visuaalinen lisä livekontrollointiin ulkopuolisella kontrollerilla. Matrixin avulla pystyt luomaan elävyyttä eri ILDA väylien välille.

Multi-laser

Laserscene, jossa voit laittaa jokaisen projektorisi tekemään automaattisesti ihan omaa kuviotaan. Tämän avulla saat mitä monimuotoisimmat efektit haltuusi nopeasti yhdellä napinpainaluksella vaikka live-tapahtuman parissa.Voit katsoa laserwavesin vanhempia laser 3D visualisoituja videoita nähdääksesi, miltä Monchan visualisointi näyttää.

Monchan kehitys jatkuu ja Laserwaves on omalta osaltaan mukana tukemassa tätä. Laserwaves on ottanut Ideoita uusiin lisäyksiin tavanomaisista DMX ohjaimista ja ohjelmistoista, jotka ovat osoittautuneet käteviksi muilla valokeikoilla ja soveltanut niitä pienin muutoksin laser-käyttöön. Ehkäpä näistä ideoista joitakin nähdään vielä kaupallisen Monchan versioissa.

1 katselukerta

Laserwaves © 2017-2020