sivulogo.png

Laserworld Pro 1600 RGB


Laserworld Pro 1600 RGB kävi alkuvuodesta 2017 testiajossa. Pääpiirteittäin laite on hyvin vankkarakenteinen ja laadukkaan tuntuinen, mutta vähän vaisu valoteholtaan.

Valotehosta jäi köyhä maku suuhun, vaikka väritasapaino oli muuten melko hyvä laserworldin halppikseksi. Laite on varustettu oranssiin taipuvalla 637nm väriaallonpituudella toimivalla punaisella diodilla. Diodin tehoksi valmistaja on ilmoittanut 300mW, mutta käytännössä 637nm on silmiinpistävästi kirkkaampi mitä ns. normaali 650nm punainen. Vihreä DPSS laser on taas sarjassamme halvempaa tuotantoa ja ilmoitettu 300mW teho jäi arveluttamaan. Siniselle diodille tehoksi on ilmoitettu 700mW.

Ihmettelen edelleen, minkä takia melkein kaikkia kuluttajaluokan laserprojektoreita markkinoidaan harhaanjohtavilla mallinimillä. 1600 RGB ei suinkaan ole kokonaisteholtaan 1600mW. Luvattu teho on 1300mW ja sekin on todennäköisesti liikaa.

Käytössä punaisen ja vihreän värimiksaus oli ihan mukavaa vaihtelua, verrattuna vanhempaan Pro 700 RGB projektoriin. Kellertävän oranssia irtosi hyvin, mutta väritasapaino oli vähän hassu. Täysin analogista väriskaalaa tästä laitteesta ei saa ulos, mutta oranssin eri vivahteet olivat ainakin piristävää katseltavaa. Täysin valkoista en kuitenkaan onnistunut saamaan, koskematta / equttamatta  diodikirkkauksia manuaalisesti ohjelmistolla.

Pro sarja on tuttu näistä ehkäpä turhista lasigobo efekteistään ja kauko-ohjaimista. Erilaiset burst ja 3d efektit toki tuovat lisää käyttömahdollisuuksia peruskäyttäjille, mutta omassa käytössä nämä ylimääräiset linssit ovat täysin turhanpäiväisyyttä. Käyttömahdollisuus erillisellä kaukosäätimellä herättää myös pientä kysymysmerkkiä oman pääni ylle. Ehkä näitä ei ole tarkoitettu ammattimaiseen käyttöön lainkaan. Miinusta tulee lisäksi myös kotelorakenteesta, joka ei ole suljettu. Avoin rakenne kerää helposti pölyä ja savukoneen savujäämiä sisäänsä. 1600 RGB on toki mahdollista oikein käytettynä valjastaa showlaseriksi, mutta heikko valoteho ei hirveän isoon tilaan riitä. Skannerit, 40kpps/4 astetta, ovat tuttua peruskauraa Laserworldin alle 2000 euron projektoreista, mutta toki paremmat mitä halvempi CS-sarja tai eräät kiinalaiset on ikinä tarjonneet. Ei tämä projektori missään tapauksessa huono kokonaisuus ole, mutta laite on suunnattu enemmän ehkä pieniin mobile-dj meininkeihin. Ylimääräiset ominaisuudet todennäköisesti nostavat tämänkin laitteen hintaa. Itse näkemistäni PRO sarjalaisista tämä oli kuitenkin Top of the line.

1 katselukerta

Laserwaves © 2017-2020