sivulogo.png

Kuvausreissu osa 2

Kuvausreissu osa 2 suoritettu ja paikkana oli taas tuttu ja turvallinen Karkkulan nuorisoseurantalo Orimattilassa. Tällä kertaa ei ainakaan tarvinnut hirveästi välittää laserprojektoreiden jäähdytyksestä, sillä tila oli melkoisen kylmä. Noh.. Marraskuussa talvitakki sisätiloissa on ihan normi suomalaisuutta.


Reissulla kuvattiin reilu 20 laserohjelmointia ja yksi videoprojektorilla höystetty mapping show. Ikävä kyllä laserit ja kamerat ovat aina todella vaikea yhdistelmä ja taas joutui reissun päätteeksi toteamaan, että puolet kuvauksista eivät olleet julkaisukelpoista. Ongelma syntyy lähinä hämärästä tilasta, jossa kameran kennolta tarvitaan paljon valoitusvoimaa. Hämärä tila ja nopealiikkeiset kirkkaat valonsäteet eivät sovi perus kameroille. Asensimme laserit nyt myös vähän turvallisemmin kohti kattoa, jotta suora säteily kameraan olisi mahdollisimman vähäistä. Ihan samaa lasershow efektiä ei siis syntynyt, kun ei katsoja ei pääse sisälle tunnelimaisiin efektikulkuihin. Nyt kuvatut näytökset olivat lähempänä sitä, miltä perus beamshow näyttäisi turvallisesti toteutettuna yleisötilaisuuksissa.

Kuvausreissulla oli käytössä kolme tehokasta RGB laseria. Kaikki projektorit olivat ILDA ohjattuna Moncha ohjelmistolla ja käskytys tapahtui Laserwaves ShowNetin välityksellä.

Alla muutamia kuvia ja pieni videopätkä päivästä avustajani Mikan kanssa. Täytyy jatkossa vielä kehitellä kuvaustekniikkaa ja testailla uusia erilaisia kameroita. Tähän mennessä 5 erityyppistä kameraa kokeiltu, joista 2 poltettu piloille. Parhaimmaksi selviytyjäksi on tähän mennessä osoittautunut perus digijärkkäri, jonka arvo on kuitenkin sitä luokkaa ettei sitä halua näillä leikeillä huvin vuoksi polttaa.
3 katselukertaa

Laserwaves © 2017-2020